Praktijk

Mijn naam is Mirjam Stokkel en in juni 2018 heb ik mijn 3-jarig HBO opleiding VoetreflexPlus therapeut bij Total Health Academy afgerond. Deze opleiding is zowel Westers als op de traditionele Chinese Voetreflex gericht.

In 2021 heb ik de opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis bij de Energieschool in Den Bosch behaald. Dit zijn twee opleidingen die in één worden gegeven. Doordat ik deze opleiding heb gevolgd, heb ik mijn kennis verbreedt op vele vlakken.

September van dit jaar begin ik met de opleiding Cranio sacraal voetreflex. De opleiding geeft verdieping en uitbreiding op de voetreflex technieken. De fascia, het craniosacrale vocht, en de meridianen worden d.m.v. massage van de reflexpunten behandeld. Ik heb heel veel zin om deze opleiding te volgen en mijn kennis verder te verbreden en het uitbreiden van technieken voor de voetreflex behandelingen. Cliënten kunnen op deze manier met nog meer diversiteit behandeld worden.

   

Bij de eerste behandeling wordt je klacht besproken en om een goed beeld te krijgen zal een vragenlijst worden ingevuld. Aan de hand daarvan kan ik een behandelplan opstellen en deze zal ik met je bespreken.
Het is raadzaam om voor de eerste 6 behandelingen, wekelijks een afspraak te maken om op die manier het beste resultaat te verkrijgen. Daarna kan in overleg en indien gewenst de afspraken eens per 2, 3 of 4 weken gemaakt worden.

Tarieven vanaf 1 januari 2024

Intakegesprek VoetreflexPlus™ behandeling en ontspanningsmassage 90 min €90,00
Vervolgbehandeling VoetreflexPlus™ 45 min €60,00
Chinese ontspanningsmassage; in deze massage worden de meridianen (energiebanen) gemasseerd en gestimuleerd om de energie weer volop te laten stromen 45 min €60,00
Energetische massage; zoals chakra, aura, polariteit, zonnevlecht, metamorfose 45 min €60,00
Hotstone massage; een heerlijke verwarmende massage met speciale daarvoor bestemde stenen (seizoen gebonden) 60 min €60,00
Guasha gezichtsmassage. Met een schraapsteen wordt nek, decolleté, hoofd en gezicht gemasseerd. 45 min €60,00
Cupping massage rug en nek; d.m.v. van een cup vacuüm te zuigen op de huid, kunnen blokkades worden opgeheven en zorgt direct voor het stimuleren van de doorbloeding en je Qi: de levensenergie 30 min €50,00
doTerra AromaTouch massage; op basis van 8 essentiële oliën die op elkaar zijn afgestemd een fantastische energie gevende massage 45 min €60,00
Reiki 60 min €60,00
Annulering
Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, zullen helaas in rekening worden gebracht.

Cadeaubon
Op zoek naar een origineel kadootje? Een kadobon voor een heerlijke massage is altijd welkom en is in elk gewenst bedrag verkrijgbaar.

Vergoeding
Vanaf heden worden de voetreflex behandelingen vergoedt, afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je verzekerd bent.

Beroeps-organisatie en geschillen

        

“Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie”. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

“Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode”. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

      

algemene voorwaarden
privacy verklaring
CAT behandelovereenkomst
GAT geschillen complementaire therapeuten

VoetreflexPlus™


VoetreflexPlus™ therapie is een veilige en aangename therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten. Het woord reflexologie betekent weerspiegeling. Elk deel van het lichaam zit weerspiegeld in de voet.

Voetreflexplus™ therapie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van drukpuntmassage wordt het lichaam gestimuleerd in zijn zelfgenezend vermogen.

Door allerlei oorzaken kan er een dusdanige blokkade optreden dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen.
Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaams-systeem niet goed meer functioneert waardoor er klachten kunnen ontstaan. Door massage kunnen blokkades worden opgeheven waardoor het lichaam weer in balans kan komen.

De Westerse voetreflexmassage werkt via drukpunten en reflexzones op de voet.

De Chinese voetreflexmassage combineert de reflexzones op de voet met meridiaanbanen en acupunctuurpunten op het onderbeen, onderarm of oren. Hierdoor komt er een hele goede doorstroming op gang en wordt het effect van voetreflexmassage vele malen groter.

De combinatie van Westerse voetreflex met de Chinese methode, gebaseerd op de TCM (Traditionele Chinese Massage) wordt VoetreflexPlus™ genoemd.


In China worden voetreflexmassages in ziekenhuizen toegepast naast het reguliere systeem. Het zorgt ervoor dat de mens eerder opknapt na een operatie of ziekte en zich weer snel vitaal en energiek voelt. Ook wonden genezen sneller. Er zijn eigenlijk geen klachten die niet met VoetreflexPlus™ te behandelen of te ondersteunen zijn.

Enkele veel voorkomende klachten zijn:
Hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten, hoge en lage bloeddruk, hartkloppingen, rug en nekklachten, overgangsklachten, bijholte ontstekingen, stress, slaapproblemen, blaasontsteking, burnout, menstruatieklachten.

Ook kan VoetreflexPlus™ een hele goede aanvulling zijn als ondersteuning bij chronische ziekten als diabetes, crohn, reuma, fibromyalgie etc. De ziekte verdwijnt niet maar complicaties kunnen sterk worden vertraagd of vermeden. Ook pijnklachten kunnen sterk verminderen.

Heeft u geen klachten? Helemaal geweldig! Want ook preventief kan VoetreflexPlus™ veel voor u betekenen.
Het ontspant lichaam en geest, verbetert de doorbloeding, de lymfecirculatie en het immuunsysteem en zorgt voor een verhoging van vitaliteit en gezondheid.


Bedrijven


– Vermindert ziekteverzuim bij uw personeel

Waarom bedrijfsvoetreflexologie?
Bedrijfsvoetreflexologie wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten zoals rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de werktevredenheid en de productiviteit van werknemers wordt verhoogd.

De unieke Chinfit® bedrijfsmassage is een sterk vitaliserende voetreflexmassage die in korte tijd zorgt voor ontspanning en energie. Het geeft een verlaging van het stressgevoel, waardoor werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.


– Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers

Reflexologie als vrije verstrekking
Sinds 2010 kunnen bedrijven voetreflexologie als een vrije verstrekking aanbieden aan hun medewerkers. Dit houdt in dat de kosten aftrekbaar zijn van de loonbelasting en dat de in rekening gebrachte BTW in mindering kan worden gebracht op de omzetbelasting. Een van de onderzoeken, uitgevoerd in 1995, bestond uit het meten van het effect van zes voetreflexbehandelingen onder 143 medewerkers met last van gespannen spieren, stress, hoofdpijn en migraine. Na de zes behandelingen gaf 79% aan geen of minder last te hebben van de klachten, 92% wilde de behandelingen voortzetten en 30% gaf aan meer tevreden te zijn over zijn of haar baan.

Effecten van regelmatige voetreflextherapie:

  • Preventief bij allerlei gezondheidsklachten
  • Concentratie en motivatie verhogend
  • Effectief tegen arm- nek- rug- en schouderklachten
  • Vermindert stress gerelateerde klachten
  • Vermindert ziekteverzuim
  • Onderdeel van de zorgbegeleiding bij re-integratie trajecten

U bent van harte welkom om contact op te nemen voor meer informatie. Ik sta u heel graag te woord.


Zechsal

Magnesium is de grote regelaar in ons lichaam. Het is betrokken bij honderden processen en draagt bijvoorbeeld bij aan de werking van onze spieren, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme. Een tekort kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid.
Kom weer in Magnesiumbalans met de producten van Zechsal.

Vul bij het bestellen van je Magnesiumproducten de kortingscode in en je krijgt 10% korting op de Zechsal producten:  RyF10

ContactHeb je een vraag of wil je een afspraak maken? Stuur je bericht naar:
info@relaxyourfeet.nl

Praktijk gegevens:
BTW nr: NL002166660B43
KvK: 73862304
BO: CAT

Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag van 13:00 uur t/m 17:00 uur
Voor de deur parkeren, blauwe zone.